Menu

Magamról

"A jövő soha nem más, mint rendrakásra váró jelen." Antoine de Saint-Exupéry
"A jövő soha nem más, mint rendrakásra váró jelen."Antoine de Saint-Exupéry

Varga Nóra (41)

Life és business coach

– egyéni, páros és teamcoaching

A saját útkeresésem vitt a coaching felé. Közben tanítottam nyelviskolában, voltam oktatásszervező, ágazati asszisztens, business analyst, operations manager, chanage manager… és a jelenlegi főállásom mellett – GYED-en lévő anyuka :) –  life és business coach vagyok. :)

Mindig érdekelt sok minden, alapvetően nyitott vagyok a világra, az emberekre, az újdonságokra. Ami viszont újra és újra visszaköszönt az életem összes területén, hogy nagyon hamar ráérzek arra, mi folyik a másik emberben. Ez, a megoldás-orientált gondolkodással összekapcsolva, egy nagyon pozitív kiindulási pontnak tűnt ahhoz, hogy ebbe az irányba haladjak – hiszen jó érzést okoz, ha nekem is közöm van ahhoz, ha valaki előrébb jut. Ez motivált a nyelvoktatásban és végül ez vezetett a coaching felé is.

Egy nagyon intenzív másfél évet szántam rá annó, hogy letisztítsam magamban a képet, hogy abból a rengeteg dologból, ami érdekel, mit tudnék és szeretnék tartósan a hivatásomnak mondani, nem csak a munkámnak. Az addigi tanulmányaim és végzettségeim – idegenforgalom, vendéglátás, nyelvtanár, bölcsész, pedagógia és pszichológia hátterek – nem bizonyultak elég széles palettának. :) Beiratkoztam Budapesten egy life coach képző tanfolyamra. Imádtam tanulni, imádtam vizsgázni belőle, életem egyik legjobb döntésének bizonyult. A kiváló life coach képesítés megszerzése után közvetlenül, a business coaching képzésre is beiratkoztam és elvégeztem azt is – erre a  multi cégnél tizenhét év alatt a különböző munkakörökben betöltött pozícióim, és benyomásaim is motiváltak.

Az elmúlt tizenkét év bizonyítja, hogy jól döntöttem. Az üléseket legalább olyan lelkesedéssel várom a mai napig, mint a coacheek. Folyamatosan új szemléletmódokat, módszereket viszek a coaching folyamatba, ezzel is elősegítve a változások ösvényén való haladást. Legutóbb egy art coaching továbbképzésen vettem részt, így már a művészeti eszközök egyre szélesebb palettáját is használni tudjuk az üléseken. Ennek a tanfolyamnak a hatására belefogtam saját coaching kártyák készítésébe, élveztem ezt a kreatív alkotási folyamatot nagyon. Így az üléseken már ezt a két egyedi paklit is használjuk majd. :)

Miért szeretem a coachingot? Hatékony, eredményes, intenzív, érdekes. A saját életemben láttam először a legkézzelfoghatóbb hasznát, hiszen az alkalmazott módszereket, technikákat bármilyen élethelyzetben elő tudom venni. Működtek nálam, aztán működtek másoknál is. :) Szeretném, hogy minél többen tapasztalják meg a jövőben általam a coaching hatékonyságát az életük különböző területein, és ezáltal egy sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb, változásra és változtatásra nyitottabb életük legyen.