Menu

Vélemények

"A jövő soha nem más, mint rendrakásra váró jelen." Antoine de Saint-Exupéry
"A jövő soha nem más, mint rendrakásra váró jelen."Antoine de Saint-Exupéry

Két alkalommal voltam Nórinál, mivel éppen egy nehéz időszakon mentem keresztül a munkám során, és úgy éreztem, szükségem van egy kolléga segítségére, aki kívülállóként kielemzi a helyzetet és tud objektív tanácsot adni. A Nórival töltött 2 óra nagyon hasznos volt ebből a szempontból, gyors és lényegretörő kérdéseket tett fel, segített szétszedni a problémát kisebb egységekre, mérlegelni, priorizálni. Jól hasznosítható tippeket kaptam tőle  szakmai és magánéleti szempontból is. Mindez 2 hónappal ezelőtt volt, és azóta azt veszem észre, hogy jobban tudok fókuszálni a munkámra, kiszűrni a a zavaró tényezőket, és otthon is kipihentebb vagyok. Nóritól mindkét alkalommal írásbeli összefoglalót kaptam a megbeszéltekről és az elhatározásokról, ami segít felidézni mindazt, amiről beszéltünk. Mindenkinek ajánlom a coach segítségül hívását nehéz helyzetekben, jobb, mint egyedül őrlődni. :)

 

Köszönök utólag is mindent, Nóri !

− Némethné Tornai Ildikó (32) – business coaching

Mindig segítettél a mélypontoknál. Volt olyan, hogy normál coachingon felül is kerestelek és akkor is számíthattam rád ill. az is jelzésértékű, hogy hozzád fordultam az éppen adott problémával (bizalom feléd). Hasznos tanácsokat, útmutatásokat, meglátásokat kaptam, amit remélem, hogy a későbbiek során alkalmazni is tudok. Abszolút építő dolog a kis doksi, amit vezettél rólam ill. a coachingról – az idő múltával érdemes ˇ”visszalapozni” benne. Könnyebben áttekinthető így, hogy milyen problémák voltak, mi az, amiben fejlődtem és mi az, amit még bőven kalapálni kell. Hasznos kis „friendly reminder” :) .Ösztönöztél arra, hogy átgondoljak dolgokat, jobban ill. más szemszögből nézem. Mosolygós,pozitív kisugárzásod jó keretet adott az egész coachinghoz.

Köszönöm szépen neked a hasznos tanácsokat, építő kritikát ha kellett ill. más szemszögből való meglátásokat és a visszacsatolásokat.

− Férfi (30) – business coaching

Sokat segítettek a gondolkodásmódomon a beszélgetések.

Igyekszem, szinten tartani az eredményeket, és ha sikerül tovább is fejlődni. :)

Remélem minél többen hasonlóan tovább tudnak lépni veled.

− Nő (29) – life coaching

Összességében egy rövid és tömör vélemény: káoszból célkitűzésekkel megteremteni egy átlátható utat, melyet végig is lehet járni.
Igazából megvoltak bennem a lépések, a tennivalók, csak a káosz volt nagy, viszont önmagamat igazolva a coachon keresztül visszaigazolódni látszott, hogy jól gondolom a dolgaimat, amiket meg akarok lépni, csak bizonyos tételeket fel kell áldozni, vagy a prioritáson változtatni, illetve más szemszögből nézni, hogy ami elvész, megszűnik nem üres lyuk lesz, hanem adódik egy másik rész, ami betölti azt. Az élet egy hatalmas lyukacsos sajt, amit mint valami kisegerek rágcsálunk itt ott, de nem árt néha spájzolni is a lyukakba :), hogy ne csak a macska lakjon jól.

Mindet egybevetve, az egész coaching és a még hátralévő 1-2 alkalom nekem egy visszaigazolás, amit más, egy teljesen kívülálló szemszögéből kapok, aki elfogultság és érdekeltség nélkül segít a helyzet letisztításában, hogy a számomra legjobb döntést hozzam meg.

− Schmidt Norbert (29) – business coaching

Azért fordultam Nórihoz, mert most először történtek olyan változások a munkám során, amiket már nem tudtam könnyedén venni, és ez megijesztett. Be kell vallanom, voltak fenntartásaim, mivel úgy gondoltam, ki más tudná a legjobban, mi a jó nekem, és hogyan rendezzem az életem, mint saját magam? Nem volt könnyű megnyílni, viszont ahogy elkezdtük a beszélgetést, a szavak csak úgy ömlöttek belőlem. Nóri empatikus képessége és kérdései felnyitották a szememet olyan dolgokra és összefüggésekre, amiket eddig nem láttam. A coaching után kicsit úgy éreztem, egy teherrel kevesebb van a vállamon: a választási lehetőségeimet ismerem, a dolgok rendeződtek a fejemben, a döntéseket viszont magam kell, hogy meghozzam.

− Erika (26) – business coaching

Nagyon hasznos, célirányos kérdéseket kaptam, amelyeket miután megválaszoltam, segített mérlegelni és eldönteni azt a kérdést illetve szituációt, amibe már rég bele voltam “ragadva”. Segítettél kijönni a döntésképtelenségből! Köszönöm!

− Gabi (36) – life coaching

Olyan ember ajánlotta nekem a Nóri féle coachingot, aki már szintén járt nála korábban és neki is nagyon sokat segített, hogy próbáljam ki hisz’ veszteni valóm igazából nincs. Az életemnek egy olyan szakaszában kértem tőle segítséget, amikor azt éreztem a hozzám közel álló emberek nem igazán tudnak segíteni a problémám megoldásában valami más módszert vagy valaki más segítségét kell kérnem… ekkor kerestem fel Nórit. Nóri türelmesen, tartva a saját tempómat segített felfedeznem, hogy a magánéletemben mik azok az elakadási pontok, amikkel dolgoznunk érdemes, miket kell úgymond feltárni, szembe nézni velük. Már az első alkalom után éreztem, hogy jól döntöttem mikor hozzá fordultam „segítségért” iránymutatásért. Több kérdést kaptam. Olyanokat, amik meghökkentettek, elgondolkodtattak, sarokba szorítottak, elszomorítottak, megríkattak, megmosolyogtattak szóval jól megdolgoztattak. :) Nem kaptam tanácsot, kritikát, de annál több odafigyelést, elfogadást, megértést, szeretetet Nóritól úgy hogy közben nem foglalt álláspontot az akkori helyzetemmel/problémámmal kapcsolatban.

A különböző módszerek, amiket a coachingok alkalmával kipróbáltunk segítettek más szemszögből is meglátni az adott problémámat és helyzetemet. Ráébresztettek, van megoldás, kulcs, kiút csak én nem akartam szembe nézni vele/velük. Nem tudok elég hálás lenni Nórinak azért, amiért ennyit segített nekem és most már bátrabban haladok tovább a kis utamon felhasználva azokat az ismereteket, módszereket, amiket a coachingok alkalmával Nóritól elsajátítottam. :) Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Mindenkinek ajánlom, aki fel tudja vállalni az őszinteséget saját magával szemben és igazán változni, változtatni akar, és nem fél, hogy valami új és jobb kezdet indulhat el az életében!

− Hável Melinda (28) – life coaching

A legpozitívabb talán az volt, hogy úgy jöttem ki, hogy választ kaptam a kérdéseimre, de nem mástól, hanem magamtól. Amit ugye az ember kényes kérdésekben sokkal könnyebben vesz, mint a külső egyszerű tanácsokat. Ha kételyeid voltak, talán ezután is lesznek, viszont nem fogsz miattuk egy helyben topogni, mert elindulsz.

Én impulzusfüggő vagyok. Gyakorlati haszna nálam az elkövetkező napokban érzett feltöltődés volt, illetve amit már mondtam, hogy kételyeim kicsit visszahúzódtak, és egyértelműen kirajzolódott előttem a már addig is sejtett jó irány.

− Szabó György (27) – business coaching

Nóri nagyon jól ráérzett a lényegre, jól célzott kérdésekkel arra ösztönzött, hogy átgondoljak / másképp lássak egy-két dolgot, illetve megerősítést kaptam tőle. Különösen hasznosnak találtam, hogy a coaching után kaptam írásban egy összefoglalót, ahol még hangsúlyozottabban látszanak a célok és az utak, mintha csak kimondjuk őket.

− Meszesi-Varga Szilvia (31) – business coaching