Menu

2016. augusztus 12. Hogy működik a coaching?

Hogyan működnek a coaching ülések? :)

Kell hozzá egy nyitott coachee és egy empatikus, hatékony coach, akik közösen jelölik ki a folyamat célját, és megtalálják a célhoz vezető utat.
A coaching ülésen Veled dolgozom, de nem helyetted. Nem adok tanácsot, benned születik majd meg, hogy mi és hogyan a legjobb Neked.
Mit kapsz tőlem? Kérdéseket, módszereket, feladatokat, amik segítenek tisztán látni a helyzeted, illetve magadat a helyzetben.

Az egyéni life illetve az egyéni business coaching esetén:

az első személyes találkozón benyomásokat szerzünk egymásról. Megnézzük mindketten, mind a coachee mind a coach, hogy tudunk, és akarunk-e a jövőben egymással dolgozni, – éppen ezért, az első találkozó ingyenes. A közös munka két feltétele, hogy a coachee által hozott élethelyzet a coaching eszközök által előrébb vihető legyen, valamint az egymáshoz való hozzáállás előre vetít-e a további bizalmi együttműködés alapjait.

Ha ez első találkozón úgy gondoljuk, szeretnénk a jövőben együttműködni, akkor megbeszéljük, hogy milyen időközönként és milyen időtartamú üléseket tervezzünk be, átbeszéljük a coaching folyamat alapelveit.
A második alkalomtól az egymást követő találkozókon egyre jobban és pontosabban megismerjük a jelenlegi helyzetet, kijelöljük a folyamat végére elérni kívánt célt, és ennek megvalósítását tervezzük meg, majd ültetjük át a gyakorlatba.

Minden ülés után írásos összefoglalót küldök a találkozóról, a nagyobb tudatosság érdekében. Két egymást követő találkozó között a coachee feladatokat kap, amiknek a teljesítését, esetleges elakadásokat átbeszélünk a következő ülésen.

A párkapcsolati illetve a szülő-gyerek coaching…

…annyiban tér el az előzőektől, hogy itt egyszerre többen is jelen lehetnek. Az esetek többségében minden résztvevő egyszerre van ott az ülésen és mediációs technikákat alkalmazva haladunk, ugyanakkor lehetőség van egy-egy ülésen külön-külön is részt venni (a párnak csak az egyik tagja, csak szülők, csak a kamasz, egyik szülő) van jelen.

Címkék: ,

Hozzászólás írása